Faceți căutări pe acest blog

Verbul in engleza

Verbul in limba engleza este foarte important pentru ca fara el nu poti forma o propozitie si este de asemenea singura parte de vorbire care poate consitui de unul singur o propozitie, ca de exemplu: Wait! ( Asteapta! ) Stop! ( Stop! / Opreste-te! )

Putem defini verbele in engleza ca fiind o categorie de cuvinte care arata ce face cineva sau ceva, deseori sunt considerate a fi cuvinte de actiune "action words" deoarece multe dintre ele descriu o actiune ( run = alearga; do = a face; write = a scrie ) dar sunt si verbe importante care descriu o stare de spirit, de existenta ( love = a iubi; know = a sti; be = a fi; have = a avea;  ).

In limba engleza, precum si in alte limbi, verbele sunt conjugate la diferite timpuri si persoane; toate conjugarile incep de la infinitivul verbului care este de forma to run = a alerga; to play = a te juca;

Spre deosebire de alte limbi straine in limba engleza atunci cand un verb este cojugat la diferite persoane nu apar modificari majore, exceptie facand verbul to be.

In lectiile ce vor urma veti invata despre tipurile de verbe in engleza, cum se conjuga acestea si cum sa le folositi intr-o propozitie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat