Cauta pe Invata-rapid.com

Invata-rapid.com - Invata englezaInvata germanaInvata francezaContact

Alfabetul Francez - Alfabetul in limba franceza

Alfabetul francez are 26 de litere dar la sapte dintre acestea se pot adauga diferite accente considerate diacritice ( acut, grav, circumflex, umlaut, cedilla ) precum si doua uniri de litere numite ligaturi intre literele oe si ae. La fel ca si in limba romana in franceza literele pot fi scrise atat cu majuscula "B" cat si cu litera mica "b".

In aceasta lectie veti invata toate literele din limba franceza inclusiv diacriticele impreuna cu pronuntia acestora.

Alfabetul in franceza = L'alphabet en Français {lealfabe an fransee}

Alfabetul Limbii Franceza


A a {a}
À à {a}
 â {a}
B b {be}
C c {se}
Ç ç {se}
D d {de}
E e {eu}
É é {e}
È è {ee - e lung}
Ê ê {ee - e lung}
Ë ë {e / ee}
F f {ef}
G g {ge}
H h {}
I i {i}
Î î {i}
Ï ï {i}
J j {gi}
K k {ca}
L l {el}
M m {em}
N n {en}
O o {o}
Ô ô {o}
P p {p}
Q q {chiu}
R r {er}
S s {es}
T t {te}
U u {iu}
Ù ù {uu}
Û û {iu}
Ü ü {iu}
V v {ve}
W w {dublu ve}
X x {ics}
Y y {igrec}
Ÿ ÿ {igrec triema}
Z z {zet}

Ligaturile :  

Æ æ {ii}
Œ œ {eo}Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Postări populare

Întrebări frecvente

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.