Faceți căutări pe acest blog

Salut si La revedere in Franceza - Formule de salut in franceza

Fie ca vrei sa vizitezi Franta sau poate planuiesti sa te muti definitiv in aceasta tara este esential sa inveti toate formele de salut in franceză pentru a te putea integra mai usor in diverse situatii. In aceasta lectie vei invata toate saluturile in franceză, atat formule de salut formale cat si cele informale impreuna cu traducerea si pronuntia acestora.

Cel mai comun mod de a saluta pe cineva in franceza este spunand Bonjour! {bonjur} insemnand 'salut', 'bună dimineata', 'bună ziua' asadar poate fi folosit pentru toate perioadele din zi pana la ora 18:00 dupa aceasta ora poti spune Bonsoir! {bon.suar} care practic inseamna 'bună seara'.

Daca vrei sa saluti pe cineva la orice ora din zi sau noapte intr-o maniera informala, potrivita doar pentru prieteni sau cunostinte apropiate folosesti Salut! {saliu} care tradus in romana inseamna 'bună', 'salut', 'hi'.

Atunci cand vrei sa intampini pe cineva in casa ta sau o alta locatie folosesti Bienvenue! {Bien.veniu} care inseamna 'bine ai venit'.

Este foarte important sa inveti si cum sa-ti iei la revedere de la oamenii cu care tocmai te-ai intalnit, mai jos vei gasi toate formulele folosite pentru a spune la revedere in franceză:

bonne journée {bon jurnee} = o zi bună

bonne soirée {bon soaree} = o seară / dupa-amiază bună

bonne nuit {bone nuii} = noapte bună

au revoir {o revoar} = la revedere (cel mai comun mod de a spune la revedere in franceza)

à bientôt {a biantoo} = pe curând

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat