Cauta pe Invata-rapid.com

Declinarea articolului pe langa substantiv in Germana | Intrebuintare sau caderea articolului.

Declinarea articolului (hotarat si nehotarat) pe langa substantiv:

Nominativ: der / ein (masculin)  die / eine (feminin)  das / ein (neutru)  die / - (plural);

Genitiv: des / eines (masculin)  der / einer (feminin)  des / eines (neutru)  der / - (plural);

Dativ: dem / einem (masculin)  der / einer (feminin)  dem / einem (neutru)  den / - (plural);

Acuzativ: den / einen (masculin)  die / eine (feminin)  das / ein (neutru)  die / - (plural);

Obs.!!! Articolul nehotarat nu are forme de plural;


Situatiile in care lipseste articolul din enunt:

  • In anunturi, titlurile de pe prima pagina a ziarelor pentru a sublinia ideea pe care o transmite sau uneori pentru scurtarea enuntului. ex: Konzert verschoben = concert amanat
  • Cand substantivul este folosit cu sensul lui general (deseori e vorba de substantive abstracte) ex: Wir haben Zeit = Avem timp.
  • Cand se folosesc denumiri de materii cu sens general fara a se preciza cantitatea.  ex: Ich trinke Milch. = Beau lapte. (de obicei, nu acum, nu se precizeaza cantitatea)
  • Numele de persoane, locuri si tari.  ex: Bukarest ist die Hauptstadt Rumäniens. = Bucuresti este capitala Romaniei.
  • In expresii fixe, perechi de cuvinte sau proverbe articolul lipseste.  ex: Feuer machen = a face focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Postări populare

Întrebări frecvente

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Site-uri si pagini web recomandate:

Engledo.com - Invata engleza onlineDictionar roman englez, Germado.com - Invata germana onlineDictionar roman german, Invata-rapid.com - Invata engleza onlineInvata germana onlineInvata franceza online

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

Canale recomandate pe Youtube - Edvog Youtube - RoClipuri Youtube