Treceți la conținutul principal

Mai mult ca perfectul in Germana

Mai mult ca perfectul se formeaza cu ajutorul verbelor auxiliare "haben" si "sein" la timpul imperfect la care se adauga participiul II al verbului de conjugat. Verbele care se construiesc cu "haben" si "sein" ti le-am prezentat in lectia despre formarea perfectului compus. Acestea sunt valabile si pentru mai mult ca perfectul.

Mai mult ca perfectul ne indica o actiune trecuta si incheiata inaintea altei actiuni trecute si se foloseste in general in scrieri literare. => Er kam zurück, weil er seinen Mantel vergessen hatte. = S-a intors, deoarece isi uitase paltonul.


Conjugarea verbului "arbeiten = a munci" la mai mult ca perfect:

ich hatte gearbeitet = eu muncisem;
du hattest gearbeitet = tu muncisei;
er / sie / es hatte gearbeitet = el / ea muncise;

wir hatten gearbeitet = noi munciseram;
ihr hattet gearbeitet = voi munciserati;
sie / Sie hatten gearbeitet = ei muncisera / Dvs. munciserati;

Comentarii

 1. Care este traducerea pt: "ich hatte gehabt" si "ich war gewessen"? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In limba germana mai mult ca perfectul este un timp folosit mai rar, de obicei in literatura sau in povestiri !

   Ich hatte gehabt = eu avusem;

   Ich war gewesen = eu fusesem;

   Ich bin in London gewesen, nachdem ich in Mailand gewesen war = Am fost in Londra dupa ce fusesem in Milano (Perfect + mai mult ca perfect - acesta este un exemplu mai corect, mai folosit a mai mult ca perfectului)

   Nici una din aceste exprimari nu o sa o auzi prea des in viata de zi cu zi ci mai degraba forma de perfect compus sau präteritum:

   Ich habe eine Frage gehabt = am avut o intrebare (perfect);

   Ich hatte eine Frage = am avut o intrebare (präteritum = trecut)


   Ich bin heute sehr beschäftigt gewesen = Am fost foarte ocupat azi (perfect)

   Ich war ein Jahr in Paris = am fost un an in Paris (präteritum - aceasta forma o folosesti de obicei cand ai fost fizic undeva - este forma cea mai folosita pt "am fost" )


   Sper ca explicatia mea v-a fost de ajutor ! O zi buna !

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net