Treceți la conținutul principal

Participiul II in germana

La formarea Participiului 2 in germana trebuie tinut seama de tipul verbului - slab, tare cat si de prefixul sau terminatia acestuia.

a) Participiul II verbe tari = (prefixul) ge- + radacina verbului + (uneori apar modificari vocalice in radacina) + -en (terminatia / sufixul)
Ex: schreiben (infinitiv) => ge- + schreib + -en = geschrieben (participiul II)

b) Participiul II verbe slabe =  ge- (prefixul) + radacina verbului + -(e)t (terminatia, sufixul);
Ex: suchen (infinitiv) => ge- + such + -t = gesucht (participiu II)

Sufixul (-et) il primesc verbele care formeaza imperfectul in -ete.
Ex.: arbeiten (infinitiv) => ge- + arbeit + -et = gearbeitet (participiul II)

c) Daca verbul - fie tare, slab sau neregulat - are terminatia "-ieren" , formeaza participiul II fara prefixul ge- dar cu terminatia -t ;
Ex : telefonieren (infinitiv) => telefonier + -t = telefoniert (participiu II)

d) Toate verbele cu prefixul be- , formeaza participiul II fara prefixul ge-:
Ex.: bekommen (infinitiv) => bekomm + en = bekommen (participiul II) ; besuchen (infinitiv) => besuch + t = besucht (participiul II)

Comentarii

 1. As avea o precizare: la punctul d) ar fi mai degraba toate vb cu particula neseparabila...ca de exemplu avem si verstehen ->verstanden, care nu are ca particula "be" :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt mai multe verbe care fac exceptie sau nu este o regula generala?!
  beißen / biß / gebiß
  bersten / barst / geborst
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. da sunt foarte verbe dar aceasa pagina a dat de cat cate va exemple casa intelegem cum merge treaba.MErsi este super de folos acceasta pagina.

  RăspundețiȘtergere
 4. Tot respectul pentru site,iar pentru cei care adaugati comentarii intai corectati-va greselile gramaticale in limba romana,apoi munciti si voi macar pe jumatate cat s-a muncit la acest blog ,iar dupa Comentati. Bravo bun site.

  RăspundețiȘtergere
 5. Toata stima pentru aceasta doamna..va multumesc.Aveti un mod de a explica incit inveti mai usor..acum citeva zile am gasit o clasificare foarte buna ale articolelor der,die ,das, as vrea sa scriu sa pot invata ,si nu o mai gasesc,oare ma puteti ajuta?va rog ..asa cum le-ati clasificat d-voastra mi se pare mai usor de invatat.Va multumesc inca o data.Cu stima Elena S.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net