Treceți la conținutul principal

Alfabetul in Engleza - Alfabetul Englez

Alfabetul limbii engleze este identic cu cel romanesc doar pronuntia literelor difera. Alfabetul in engleza contine 26 de litere dintre care 5 sunt vocale (a, e, i, o, u) , la fel ca in limba romana literele in engleza se pot scrie cu majuscula (A) sau litera mica (a).

In aceasta lectie veti invata alfabetul in limba engleza impreuna cu pronuntia literelor.


Alfabetul Limbii Engleze

A a ( se pronunta ei )
B b ( se pronunta bi )
C c ( se pronunta si )
D d ( se pronunta di )
E e ( se pronunta i )
F f ( se pronunta ef )
G g ( se pronunta gi )
H h ( se pronunta heici )
I i ( se pronunta ai )
J j ( se pronunta gei )
K k ( se pronunta chei )
L l ( se pronunta el )
M m ( se pronunta em )
N n ( se pronunta en )
O o ( se pronunta o )
P p ( se pronunta pi )
Q q ( se pronunta chiu; ca in limba romana )
R r ( se pronunta ar )
S s ( se pronunta es )
T t ( se pronunta ti )
U u ( se pronunta iu )
V v ( se pronunta vi )
W w ( se pronunta dable iu)
X x ( se pronunta ex )
Y y ( se pronunta uai )
Z z ( se pronunta zi )


Alfabetul in engleza video:
Daca doriti sa ascultati pronuntia in limba engleza a celor 26 de litere din alfabetul englez, va recomandam clipul video de mai jos.


Adresa URL de pe Youtube a clipului prezentat mai sus este urmatoarea youtube.com/watch?v=dFLGuPS9a4A Va recomandam sa urmariti canalul de Youtube RoClipuri pentru a vizualiza si mai multe filmulete educationale.

Comentarii

 1. Daca in fiecare lectie s-ar adauga si pronuntia audio pentru fiecare cuvant/propozitie atuci acest curs va fi cel mai eficient.

  RăspundețiȘtergere
 2. super tare .... am invatat de aicea foarte multe ....!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur sa aud.sper ca di eu voi putea invata mai mult decât stiu

   Ștergere
 3. de foolos...si usor de invatat

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte buna ideea cu cursurile online

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc!! Foarte utile lectiile!!👍👏

  RăspundețiȘtergere
 6. multumesc mult din tot sufletul

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net