Treceți la conținutul principal

Anotimpurile in Engleza

In acesta lectie vei invata anotimpurile in engleza impreuna cu pronuntia acestora dar si alte cuvinte si expresii folositoare despre anotimpuri avand ocazia sa repetati si lectia Lunile anului  deoarece va voi aminti din ce luni este alcatuit fiecare anotimp al anului. De retinut faptul ca nici in limba engleza denumirile anotimpurilor nu se scriu cu majuscula.


Engleza Pronuntie Traducere
spring (between March and May) spring (bituin merci end mei) primavara (intre martie si mai)
summer (between June and August) samăr (bituin giun end augost) vara (intre iunie si august)
autumn / fall (between September and November) otom / fol (bituin septembă end novembă) toamna (intre septembrie si octombrie)
winter (between December and February) uintăr (bituin disembă end febrori) iarna (intre decembrie si februarie)

Anotimpurile si Vremea in Engleza audio - video:
Anotimpurile si Vremea in Engleza - In clipul de mai jos puteti studia anotimpurile si vremea in limba engleza varianta audio.


Adresa URL de pe Youtube a clipului prezentat mai sus este urmatoarea youtube.com/watch?v=tQyhYZ-wpso Va recomandam sa urmariti canalul de Youtube RoClipuri pentru a vizualiza si mai multe filmulete educationale.


Cuvinte si expresii despre anotimpuri in engleza:


Dupa cum veti observat din exemplele de mai jos, prepozitia "the" nu se foloseste intodeauna in fata denumirii unui anotimp si poate fi inlocuita de cuvinte precum "this" (aceasta), "last" (ultima), "next" (urmatoarea) sau "during" (in timpul ...)


Engleza Pronuntie Traducere
season sizăn anotimp / sezon
I like the summer season Ai laic dă samăr sizăn Imi place anotimpul / sezonul de vara
(the) seasons dă sizăns anotimpuri(le) / sezoane(le)
In Romania there are four seasons In Romenia der ar for sizăns In Romania sunt patru anotimpuri
during summer / in summer dăring samăr / in samăr pe timpul verii
During summer I like to swim Dăring samăr I laic tu suim Pe timpul verii imi place sa inot
last winter lest uintăr iarna trecuta
Last winter my parents were skiing Lest uintăr mai perănț uăr schiing Iarna trecuta parinti mei au fost la ski
next / following spring necst / faloing spring primavara urmatoare
In the following / next spring is my wedding In dă faloing / necst spring iz mai ueding In primavara urmatoare este nunta mea
What is your favorite season? Uat iz ior feivorit sizăn Care este anotimpul tau preferat?
My favorite season is spring Mai feivorit sizăn iz spring Anotimpul meu preferat este primavara
What are you doing this summer? Uat ar iu duing dis samăr? Ce faci in vara aceasta?
I do not like (the) winter Ai du nat laic uintăr Nu-mi place iarna
It will soon be spring It uil sun bi spring In curand va fi primavara


Comentarii

 1. buna! lectiile publicate ma ajuta sa invat engleza dar eu nu ma descurc sa construiesc o propozitie in engleza am nevoie sa stiu elementele de baza

  RăspundețiȘtergere
 2. A ti selectat ce e util.Multumiri pentru efort.

  RăspundețiȘtergere
 3. ma ajuta foarte mult multumesc

  RăspundețiȘtergere
 4. Lectiile dvs. sunt foarte bune,dar depinde de vointa noastra.

  RăspundețiȘtergere
 5. Super ma bucur ca pot invata pronuntia cuvintelor . Multumesc enorm! Luminita

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net