Treceți la conținutul principal

Invata sa citesti anii in engleza

Este foarte important sa stii sa citesti anii in engleza, astfel vei putea spune in ce an ne aflam, in ce an esti nascut sau in ce an planuiesti sa faci ceva anume.

Obs! Este ceva foarte comun in tarile vorbitoare de limba engleza sa se citeasca anii sau numerele formate din 4 cifre ca doua perechi de numere de doua cifre ( se evita sa se foloseasca acest gen de exprimare pentru numerele mai mici de 2500 daca acestea pot fi confundate cu o data din calendar sau ora ). Mai jos veti vedea 3 exemple pentru a putea intelege mai bine:

1045 - ten forty-five ( poate fi usor confundat ca fiind ora 10 si 45 de minute; daca contextul nu permite o astfel de confuzie puteti folosi aceasta exprimare)

1987 -  nineteen eighty-seven

2011 - twenty eleven

2109 -  twenty-one oh nine  "oh" inlocuieste cifra 0


Pentru ca stii deja sa numeri pana la 1000 te voi invata acum cum sa numeri dupa varianta oficiala pana la 2100.

Numerele in engleza 1000 - 2100

1000 one thousand ( se pronunta uan tauzănd )
1001 one thousand one
...................................
1012 one thousand twelve
...................................
1045 one thousand forty-five
...................................
1162 one thousand one hundred sixty-two
...................................
1655 one thousand six hundred fifty-five
...................................
1987 one thousand nine hundred eighty-seven
...................................
1998 one thousand nine hundred ninety-eight
1999 one thousand nine hundred ninety-nine

2000 two thousand ( se pronunta tu tauzănd )
2001 two thousand one
2007 two thousand seven
...................................
2011 two thousand eleven
2012 two thousand twelve
2013 two thousand thirteen
...................................
2024 two thousand twenty-four
...................................
2056 two thousand fifty-six
...................................
2087 two thousand eighty-seven
...................................
2099 two thousand ninety-nine
2100 two thousand one hundred
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net