Cauta pe Invata-rapid.com

Formule de salut in engleza - Forme de salut formale si informale

In limba engleza sunt mai multe categorii de saluturi, cele uzuale pentru fiecare parte a zilei sau cele prietenesti, informale folosite intre adulti sau tineri . In aceasta lectie vei invata formule de salut in engleza impreuna cu pronuntia acestora si explicatii de cand si cu cine este indicat sa le folositi. 


Formule de salut formale in engleza:


Buna dimineata = Good morning ( gud morning )
Buna ziua = Good afternoon ( gud aftărnoon )
Buna dupa-amiaza / Buna seara = Good evening ( gud ivning )

Buna = Hello ( helo )
Ce mai faci ? = How are you? ( hau ar iu )
Bine ai (ati) venit = Welcome ( uelcom )


Obs! Good night ( gud nait ) = Noapte buna => aceasta exprimare o folosesti doar atunci cand cineva se duce la culcare, !!! nu!!! pentru a saluta pe cineva pe timp de noapte


Cum spui la revedere in engleza:


La revedere = Goodbye ( gudbai )
Pa = Bye ( bai )
Pe curand = See you soon ( si iu sun )


Formule de salut informale in engleza:


Hi = Hey / Hi ( hei / hai )
Salutare / Salve = Howdy ( haudi )
Care-i treaba? = What's up? ( uaț ap )
Cum merge? = How's it going? ( hau iț going )
Cum ti-e viata? = How's life? ( haus laif )
Cum sunt treburile? = How are things ? ( hau ar tings )


Obs! La nici una din saluturile sub forma de intrebari nu se asteapta un raspuns concret, ci raspunsuri simple si concise de genul :

bine = good / ok ( gud / ochei )
nu asa bine = not so good ( nat so gud )
rau = bad ( bead )
foarte rau = very bad ( veri bead )

Un comentariu:

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Postări populare

Întrebări frecvente

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Site-uri si pagini web recomandate:

Engledo.com - Invata engleza onlineDictionar roman englez, Germado.com - Invata germana onlineDictionar roman german, Invata-rapid.com - Invata engleza onlineInvata germana onlineInvata franceza online

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

Canale recomandate pe Youtube - Edvog Youtube - RoClipuri Youtube