Treceți la conținutul principal

Clasificarea substantivelor in engleza | Tipuri de substantive in engleza

In lectia precedenta Substantivul in engleza v-am prezentat pe larg ce inseamna un substantiv si cum il poti determina. Acum este timpul sa inveti clasificarea substantivele in engleza in functie de fel, gen si numar.


1. In limba engleza substantivele pot fi de cinci feluri:


- substantive comune: book (buc) = carte; car (car) = masina; pencil (pensăl) = creion

- substantive proprii: Julia; Romania; Microsoft

- substantive abstracte: freedom (fridăm) = libertate; love (lăv) = iubire; happiness (hepinăs) = fericire

- substantive colective: family (famili) = familie; team (tim) = echipa; army (armi) = armata

- substantive compuse: mother-in-law (madăr-in-lou) = soacra; toothpaste (thut.peist) = pasta de dinti; bedroom (bedrum) = dormitor2. Spre deosebire de limba romana in limba engleza substantivele au patru genuri:


- Genul feminin: toate substantivele care reprezinta fiinte si animale de sex feminin
Ex: girl (gărl) = fata; niece (nis) = nepoata; woman (umăn) = femeie

- Genul masculin: toate substantivele care reprezinta fiinte si animale de sex masculin
Ex: brother (bradăr) = frate; actor (actăr) = actor, artist; king (ching) = rege

- Genul neutru: toate substantivele care reprezinta lucruri neinsufletite (obiecte, plante) sau animale si fiinte ale caror sex nu este cunoscut
Ex: tree (tri) = copac; star (star) = stea; pillow (pilou) = perna

- Genul comun: toate substantivele care au aceasi forma atat pentru masculin cat si pentru feminin
Ex: friend (frend) = prieten; member (membăr) = membru; student (stiudănt) = student, elev;3. Substantivele in engleza pot fi la singular sau plural. 

Forma de plural a unui substantiv se formeaza deseori prin adaugarea unui "s" sau "es" la final dar asta nu se intampla intodeauna.


→ In lectiile urmatoare va voi explica mai detaliat fiecare tip de substantiv in limba engleza.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net