Treceți la conținutul principal

Pronumele in engleza

Pronumele in engleza sunt cuvinte scurte de genul: you (tu), he (el), yours (al tau), ours (al nostru), care fac referire de obicei la ceva sau cineva mentionat anterior intr-o propozitie sau o parte a textului si au rolul de a inlocui substantivul ( subiectul ) pentru a evita repetitia substantivului pe care il inlocuiesc. Daca pronumele nu ar exista am fi nevoiti sa ne repetam foarte mult atunci cand purtam o conversatie si am spune lucruri precum:


- Do you like your neighbor? ( Du iu laic ior neibor? ) = Iti place vecinul tau ?
- I don't like my neighbor. My neighbor is ugly! ( Ai dont laic mai neibor. Mai neibor is agli ! ) = Nu imi place vecinul meu. Vecinul meu este urat!

Aceasi conversatie dar de data aceasta vom folosi pronumele:

- Do you like your neighbor?
- I don't like him. He is ugly! ( Ai dont laic him. Hi iz agli ! ) = Nu imi place de el. El este urat!Tipuri de pronume in engleza:


→ Personale
→ Demonstrative
→ Interogative
→ Nehotarate
→ Posesive
→ Reciproce
→ Relative
→ Reflexive
→ De intarire / intensificare
Toate tipurile de pronume au forme specifice in functie de:


- Numar: singular sau plural

- Gen: masculin, feminin sau neutru

- Caz: Nominativ, Genitiv, Dativ, Acuzativ


In lectiile urmatoare vei invata mai multe despre fiecare tip de pronume in engleza cat si despre modificarile acestora in functie de numar, gen sau caz.


Comentarii

 1. Blogul tau ma ajutat foarte mult si pentru asta iti multumesc :) O singura intrebare am cand vei pune continuarea la gramatica ? Multumesc ..

  RăspundețiȘtergere
 2. Mie la fel imi place mult blogul acesta dar vreau mult continuarea la gramatica.....va rog mult...Thank you!

  RăspundețiȘtergere
 3. este foarte de ajutor. va rugam continuare. multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Extraordinar blogul acesta, dar vrem continuarea la gramatica. Asteptam cu nerabdare. Multumim!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumim, pentru acest site. Eu nu am studiat limba engleza in scoala, dar acest site, m-a ajutat foarte mult sa invat engleza. Va rugam sa continuati acest site, care este pe intelesul tuturor. Multumim!

  RăspundețiȘtergere
 6. Minunat!Dar dorim foarte mult continuarea.

  RăspundețiȘtergere
 7. Este foarte de ajutor. va rugam mult continuare. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net