Treceți la conținutul principal

Substantivul propriu in engleza - Utilizare si exemple

Substantivele proprii se refera la o entitate unica, bine precizata, precum nume de persoane, locuri sau organizatii si sunt scrise intodeauna cu initiala majuscula chiar daca se afla in interiorul unei propozitii.

In general substantivele proprii se gasesc sub forma unui singur cuvant dar exista cazuri cand acestea sunt alcatuite din mai multe cuvinte "Buckingham Palace". Substantivul propriu nu este precedat de articolul "the" decat atunci cand acesta contine cuvinte precum :

- "states" "kingdom" "republic" etc.
Ex: the United States of America, the United Kingdom, the French Republic

- nume de rauri, lacuri, mari, oceane
Ex: the Nile, the Mediterranean Sea, the Pacific Ocean,

- nume de locatii, institutii, cladiri, organizatii, reviste, ziare, carti
Ex: the Ritz Hotel, the French Museum, the White House, the European Union, the Sunday Post

- cand are in componenta "of"
Ex: the Bucharest School of Law, the Statue of Liberty

- pluralul numelor de persoane sau locuri
Ex: the Johnes, the Virgin Islands, the Himalayas


Pluralul substantivului propriu apare ca referire la un grup considerat a fi unic, precum atunci cand te referi la membri unei familii care poarta numele de Clinton → the Clintons. Desi exista mai multe persoane care au acelasi nume, in exprimarea scrisa sau verbala ne referim intodeauna la o anumita persoana, asadar numele acelei persoane devine substantiv propriu.

Substantive proprii sunt considerate si anotimpurile, lunile anului, zilele saptamanii, numele de sarbatori.

In tabelul de mai jos vei gasi cate un substantiv propriu si comun din fiecare categorie pentru a intelege mai bine diferante dintre substantivele proprii si cele comune:


Substantiv comun   Substantiv propriu 
boy  Luca
woman  Alexia
town  Bucharest
company  Microsoft
restaurant  McDonalds
store  Zara
month  January
book  Fifty Shades of Grey
movie  Titanic


substantiv propriu = proper noun {propăr naun}
substantive proprii = proper nouns {propăr nauns}Comentarii

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net