Treceți la conținutul principal

Substantivul abstract in engleza - Utilizare si exemple

Substantivele abstracte nu pot fi identificate cu ajutorul celor cinci simturi ale omului ( simt, auz, vaz, gust, miros ), ele sunt de neatins si pot descrie doar concepte, idei, experiente, sentimente, calitati.

In limba engleza multe substantive abstracte sunt formate prin adauagarea sufixelor (-ness, -ion, -ity ) adjectivelor sau verbelor.

Ex: happy {hepi} = fericit (adjectiv) → happiness {hepines} = fericire (substantiv abstract)

Uneori este destul de dificil sa recunosti un substantiv abstract deaorece multe din ele pot fi si verbe.

Ex.: I fear the night might end bad. {Ai fir dă nait mait end bead} = Ma tem ca noaptea s-ar putea sfarsi rau.
→ aici "fear" are rol de verb

My biggest fear is to die. {Mai bigăst fir iz to dai} = Cea mai mare frica a mea este sa mor.
→ aici "fear" are rol de substantiv abstract deoarece frica este un sentiment si nu poate fi vazut, simtit, mirosit, auzit sau gustat.

Substantivele abstracte pot fi numarabile sau nenumarabile insa cele care fac referire la un eveniment sunt aproape intodeauna numarabile: 

a noise {ă noiz} = un zgomot → two noises {tu noiziz} = doua zgomote
a meeting {ă miting} = o sedinta → two meetings {tu mitingz} = doua sedinte

abstract noun {abstract naun} = substantiv abstract
abstract nouns {abstract nauns} = substantive abstracte


Comentarii

  1. De ce ''un zgomot'' este subst. abstract? Este ceva ce putem auzi,deci nu este subst. concret?

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai ce a scris mai sus este substantiv abstract si poate fi numarabil insa nu e ca si cum ai zice "am auzit un zgomot" pentru ca deja aici nu mai vb de substantiv abstract

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net