Treceți la conținutul principal

Culorile in Franceza

Nu este foarte greu sa inveti culorile in franceza indiferent daca te pregatesti sa te muti intr-o tara vorbitoare de limba franceza si ai vrea sa-ti imbogatesti vocabularul sau poate ai in plan o excursie de cumparaturi la Paris atunci fiind obligatoriu sa stii denumirile culorilor in franceza pentru ati lua pantofii negri favoriti!

Culorile principale in franceza:

culorile =  les couleurs {le culioor}

CuloriMasculin singFeminin singMasculin pluralFeminin plural
albblanc {blaa}blanche {blanș}blancsblanches
negrunoir {nuar}noire {nuar}noirsnoires
grigris {gri}grise {griz}grisgrises
maromarron {maruu}marron {maruu}marronmarron
rosurouge {ruuj}rouge {ruuj}rougesrouges
rozrose {rooz}rose {rooz}rosesroses
portocaliuorange {oranj}orange {oranj}orangeorange
galbenjaune {junâ}jaune {junâ}jaunesjaunes
verdevert {veer}verte {vert}vertsvertes
albastrubleu {bleo}bleue {bleo}bleusbleues
violetviolet {viole}violette {violet}violetsviolettes


Pronuntia pentru toate culorile in franceza o gasiti intre paranteze, de retinut faptul ca la forma de plural culorile se pronunta ca la singular.

In limba franceza toate cuvintele pentru culori sunt adjective, acestea preiau genul si numarul substantivului sau pronumelui pe care il descriu. Este foarte important sa inveti forma de masculin singular al culorilor in franceza deoarece pentru forma de feminin singular sau formele de plural trebuie doar sa adaugi niste terminatii. Unele culori sunt mai simplu de invatat pentru ca raman la fel precum 'orange'.

Cu unele exceptii terminatiile pentru culorile in franceza sunt: la feminin singular se adauga un 'e' , la masculin plural se adauga un 's' iar la feminin plural un 'es'

Daca vrei sa faci referire la o nuanta a unei culori folosesti cuvant 'clair' pentru nuantele mai deschise si 'foncé' pentru culorile mai inchise. De retinut faptul ca aceste doua cuvinte nu se modifica in functie de gen si numar.

albastru deschis = bleu clair {bleo cler}

albastru inchis = bleu foncé {bleo fonse}

Comentarii

  1. Tare am luat 10 la franceza datorita voua continuati tot asa

    RăspundețiȘtergere
  2. Am 10 la franceza cu ajutorul vostru

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

EN: The header image has been made using free photos courtesy of [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net

RO: Imaginea din antet a fost realizata folosind fotografii gratuite oferite de [digitalart][Boians Cho Joo Young]/ FreeDigitalPhotos.net