Cauta pe Invata-rapid.com

Lunile anului in franceza

In aceasta lectie vei invata lunile anului in franceza impreuna cu pronuntia acestora. Denumirea lunilor anului in franceza sunt de genul masculin si nu se scriu cu majuscula decat daca se afla la inceputul propozitiei.

In limba franceza lunile anului se numesc 'Les mois de l’année' {le moa del anee}

Lunile anului in franceza cu pronuntie:


ianuarie = janvier {janvie}
februarie = février {fevrie}
martie = mars {mars}
aprilie = avril {avril}
mai = mai {me}
iunie = juin {jun}
iulie = juillet {juile}
august = août {ut}
septembrie = septembre {septambră}
octombrie = octobre {octobă}
noiembrie = novembre {novebră}
decembrie = décembre {desambră}


Mai jos veti invata cum sa folosesti in exprimare lunile anului in franceza impreuna cu diverse prepozitii sau structuri:

'en' + numele unei luni = ' în ' + numele unei luni
Ex: en mars {an mars} = in martie

O expresie foarte folosita in limba franceza in legatura cu denumirea lunile este 'Au mois de ... ' traducerea exacta fiind 'In luna lui ... ' Ex: Au mois de juin {u moa de jua} = In luna lui iunie

Daca vrei sa spui ca ceva s-a intamplat dupa o anumita luna folosesti prepozitia 'depuis' Ex: depuis octobre {depuii octobă} = dupa octombrie (din octombrie incoace)

un mois {an moa} = o luna
ce mois {se moa} = luna aceasta
le mois prochain {le moa proșan} = luna viitoare
ce janvier {se javie} = in acest ianuarie (in luna ianuarie a acestui an)
en janvier dernier {an javie dernie} = ianuarie trecut (luna ianuarie a anului trecut)
en janvier prochain {an javie proșan} = ianuarie viitor (luna ianuarie a anului viitor)
de janvier à avril {de javie a avrilă} = din ianuarie in aprilie
le 8 janvier {le 8 javie} = (pe) data de 8 ianuarie
le mardi 8 janvier {le mardi 8 javie} = marti 8 ianuarie
du vendredi 10 janvier {du vandrădi 10 javie} = din data de 10 ianuarie

In exemplele de mai sus puteti inlocui luna ianuarie, aprilie si ziua de marti cu ce alte luni sau zile doriti.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din pacate nu sunt mereu disponibila sa clarific toate nelamuririle insa daca aveti intrebari de multe ori veti gasi raspunsuri foarte bune de la alte persoane care invata online. Comentariile dumneavostra vor fi postate doar daca sunt scrise coerent, corect gramatical si folosind un limbaj civilizat. Spor la invatat

Postări populare

Întrebări frecvente

Daca studiez si invat unul din cursurile / sau toate cursurile oferite de invata-rapid.com imi garantati ca voi sti limba engleza, germana sau franceza? Nu oferim nici un fel de asigurari sau garantii. Acest site isi doreste sa fie un extra ajutor pentru persoanele dornice să invete limba engleza, germana sau franceza dar nu asigura sau garanteza nimanui nimic. In mod normal invata-rapid.com ar trebuie sa fie de ajutor oricui, dar pot exista si persoane carora site-ul nostru sa nu le fie de un real folos, totul este in functie de persoana.

As vrea sa donez o suma de bani pentru invata-rapid.com, ce pasi trebuie sa urmez? Invata-rapid.com nu are implementat un sistem de donatii, deoarece, momentan nu dorim sa primim nici un fel de donatii de la vizitatori nostri.

Vreau sa propun o afacere sau un plan de afaceri. Vreau sa va recomand ceva. Am o nemultumire sau un set de nemultumiri si vreau sa va contactez, ce pasi trebuie sa urmez? Indiferent de motivele dvs. daca doriti sa ne contactati va recomandam sa o faceti prin intermediul paginii noastre de contact care poate fi accesata din sectiunea Pagini importante de pe invata-rapid.com.

Site-uri si pagini web recomandate:

Engledo.com - Invata engleza onlineDictionar roman englez, Germado.com - Invata germana onlineDictionar roman german, Invata-rapid.com - Invata engleza onlineInvata germana onlineInvata franceza online

Link-uri sociale - Urmariti invata-rapid.com pe Facebook

Canale recomandate pe Youtube - Edvog Youtube - RoClipuri Youtube